Jeg har fundet en opskrift på nettet som ser lovende ud. Nu skal jeg bare have den afprøvet :-)
Opskriften har jeg fundet HER
Appelsinmousse
Portionen giver ca. 2 lag
5 dl piskefløde
1,5 dl appelsinsaft (ca. 2-3 appelsiner)
1-2 tsk reven appelsinskal (økologisk)
2 bg pasteuriserede æggehvider
50 g sukker
1 tsk vanillesukker
1 spsk citronsaft
4 blade husblas
Opblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.
Pisk fløden og vanillesukker stift. Vend flødeskummet med appelsinsaft og appelsinskal. Sæt på køl og lad næsten stivne. Alternativt sæt i fryseren i ca. 10 minutter.
Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.
Tag husblassen op af vandet og kram vandet af. Smelt husblassen med citronsaft over vandbad. Lad afkøle let.
Tag 2 spsk appelsinskum og rør i den smeltede husblas. Vend det med det øvrige appelsinskum. Vend æggehviderne i appelsinskummet.
Sæt på køl nogle timer indtil moussen er stivnet - men gerne til dagen efter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar