mandag den 8. september 2014

Næste kageprojekt

I forbindelse med jeg var dommer i den lokale kagekonkurrence smagte jeg på en kage, hvor fyldet var en slags appelsinmousse. Det må jeg indrømme jeg er blevet lidt vild med. Den smagte så dejlig frisk og faldt ikke så tungt som mange lagkager har for vane at gøre.. Derfor må jeg nu til at eksperimentere med denne slags fyld....

Jeg har fundet en opskrift på nettet som ser lovende ud. Nu skal jeg bare have den afprøvet :-)

Opskriften har jeg fundet  HER

Appelsinmousse

Portionen giver ca. 2 lag

5 dl piskefløde
1,5 dl appelsinsaft (ca. 2-3 appelsiner)
1-2 tsk reven appelsinskal (økologisk)
2 bg pasteuriserede æggehvider
50 g sukker
1 tsk vanillesukker
1 spsk citronsaft
4 blade husblas


Opblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.

Pisk fløden og vanillesukker stift. Vend flødeskummet med appelsinsaft og appelsinskal. Sæt på køl og lad næsten stivne. Alternativt sæt i fryseren i ca. 10 minutter.

Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.

Tag husblassen op af vandet og kram vandet af. Smelt husblassen med citronsaft over vandbad. Lad afkøle let.

Tag 2 spsk appelsinskum og rør i den smeltede husblas. Vend det med det øvrige appelsinskum. Vend æggehviderne i appelsinskummet.

Sæt på køl nogle timer indtil moussen er stivnet - men gerne til dagen efter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar