onsdag den 30. september 2015

Ferskentærte

I weekenden bagte jeg en tærte med ferskener... Det har jeg ikke prøvet før, men en gang skal jo være den første... Jeg havde en hånfuld ferskener der var ved at være liiige modne nok, så skulle de nå at blive til noget var det nu.....
Men hvad..... Tasse gider ikke mos, så det med at koge dem er ikke så sjovt mere.... Rundt på nettet kom jeg om ved flere der havde skrevet om ferskentærter.... Specielt USA er glad for dem.... Det måtte jeg prøve.....

Udvalget af opskrifter er mange, men jeg endte med at lave en udgave der er meget normal.... Så kan jeg altid prøve noget mere specielt en anden gang....

Det var lidt forskelligt om der blev gjort noget ved frugterne i opskrifterne.... Jeg valgte at tage skrallet af mine... Men man kunne sikkert godt have ladet det sidde.....

Men her er min opskrift på ferskentærte  

Mørdej:
150 g smør
225 g mel
75 g flourmelis
1 æggeblomme

Mazarinmasse:
2 æg
1,5 dl sukker
150 g marcipan
75 g smør
50 g mel

Evt lidt vaniliekorn

7 ferskner (kommer an på størrelsen)
Jeg endte med at lave to tærter, så vælger man kun at lave en skal man nok ikke bruge så mange ferskner....

Smuldr smørret med mel og flormelis, til det får en rapslignende konsistens. Tilsæt blommerne, og ælt dejen sammen. Undgå at ælte for meget, da mørdejen så bliver for kompakt. Lad dejen hvile ca. en time i køleskabet. Smør tærteformen med fedtstof, og rul mørdejen ud i 4-5 mm tykkelse. Beklæd formen med mørdejen. Er der lidt i overskud, kan det lægges i fryseren. Sæt formen køligt, mens du laver mazarinmassen og klargør fersknerne.

Tænd ovnen på 180 grader. Sæt en gryde med vand i til at koge, og hav en skål med meget koldt vand stående klar. Skær et lille kryds i bunden af fersknerne. Når vandet koger kommes frugterne i og koger med et minutstid. tag dem derefter straks over i det kolde vand og lad dem køle af. Derefter er det super nemt at tage skindet af dem. Skær deefter fersknerne ud i tynde både og dryp med lidt citronsaft, mens de venter på at komme på tærten.


Bland alle ingredienserne til mazarinmassen sammen og pisk/rør, indtil dejen er ensartet og luftig. Fordel mazarinmassen i mørdejsbunden, og læg ferskenbådene fint ovenpå mazarinmassen.

Inden jeg kom dem i ovnen dryssede jeg lidt vaniliekorn udover... :-)
Bag tærten i 30-35 minutter, indtil mazarinmassen er fint lysebrun på toppen og helt gennembagt. Bagetiden varierer lidt fra ovn til ovn.

Her er mine ferskner lige da skindet er kommet af... Kunne næsten ikke nænne at skære i dem, de så så flotte ud.....


Sådan kom resultatet til at se ud... Mmm


Og det færdige resultat blev selvfølgelig indtaget med en klat creme fraiche.... 
Velbekomme






Ingen kommentarer:

Send en kommentar