En hurtig tur rundt på nettet gav mig det info jeg skulle bruge, så Tasse blev pakket, og vi smuttede ud for at handle.....
Da vi jo kun er to til at spise her i huset var en hel and nok lige i overkanten, så jeg hoppede på et par stykker andebryst i stedet...
Vi fik købt det hele så nu var det bare at få det lavet...
Da der skal mange ting i gang valgte jeg faktisk at starte med sovsen... det er sådan en ting der sagtens kan stå og simre mens det andet bliver færdig, også kan du smage til tilsidst... (kartoflerne havde jeg skrællet tidligere på dagen, så de var lige til at sætte over :-)
Jeg fandt denne opskrift til sovs.....
Ingredienser:
1 lille løg
1 dl rødvin
2 dl andeskyr/fond
Salt
Peber
Meljævning (2 spsk mel, ca 1 dl koldt vand)
Fremgangsmåde Kom de hakkede løg på en pande, og lad dem brune et par min. Lav en meljævning, der må ikke være klumper i. Tilsæt rødvin og la det koge ind til 1/3. Tilsæt skyr/fond og varm saucen godt igennem. Tilsæt jævningen lidt efter lidt, til du synes det har den rigtige konsistens. Smag til med salt og peber.....
Jeg tilføjede nu også en godt sjat piskefløde (det tager en sovs aldrig skade af) Også kom jeg noget af det fedt der var tilbage på panden fra andestegningen i....
Jeg siede min sovs, Jeg var ikke vild med ideen om at der var løg i sovsen..... Men det er jo op til den enkelte.... :-)
HER var lige et link til sovsen
Videre til anden.....Jeg fandt denne video om hvordan du steger et andebryst.... Den er virkelig god.... Jeg fulgte den og mine andebryster blev med sprødt skind og liiige en anelse rosa indvendig.... (Ja jeg var en smule stolt)
Se videoen HER
Selvfølgelig skulle der også være brune kartofler til.....
Opskriften jeg brugte ser nogenlunde sådan ud
½ glas kartofler
1 dl sukker
1 spsk vand
25 g smør
Smelt smørret på panden.... Hav tålmodighed....
Kom vand og smør ved når det er smeltet og har karamel farve....
Så tilsættes kartoflerne og de skal nu stå ved middel varme... Det skal lige boble en lille smule rundt ved kartoflerne.... Efter ca 5 min kan du vende massen.... (jeg rørte nok lidt oftere)
Så er det ellers bare at vende det engang imellem indtil du er tilfreds :-)
Sådan ser det ud "in the making"
Jeg er nu klar til juleaften :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar