Folk tror at det er super nemt for mig, og jaja altså selve processen med at lave det falder mig da ikke svært, men at komme frem til hvad det så lige er der skal laves er som regel noget sværere....
Her i huset er hverken min mand eller jeg nemlig selv ret store fans af de pyntekager jeg tit laver... de er simpelthen for søde for os.... Vi er bedre til noget der er knap så tungt og gerne mere frisk....
Men hvad skulle jeg så medbringe...?!
Jeg havde fået en liste over ALT det de andre ville komme med, og med den madliste ville vi få meeeget fyldte maver inden det fik ende.... Så en tung dessert skulle det bestemt ikke være....
Så noget med frugt.... Efter flere dages betænkning kom jeg i tanke om en "lagkage" hvor der kommer noget flødeskum på toppen også MASSER af frisk frugt..... På jagt efter en opskrift....
Jeg fandt hurtigt en opskrift på nettet, og nu tror folk jo også altid at jeg bare lykkes med alt i køkkenet.... Det gør det bestemt IKKE..... Mit første forsøg her mislykkedes total..... Bunden brændte helt på, som i den var kulsort og marengs delen fik en helt grålig farve og puffede slet ikke op.... Hele køkkenet lugtede af brændt sukker og det hele røg ud i en hulens fart.....
Tænke tænke tænke...... Var der ikke noget med min mormor havde sådan en opskrift..... Et hurtigt opkald til min mor og opskriften kom fluks på em mms... :-)
Og den lykkedes :-)
Her er resultatet.... Og den smagte super.....
Opskriften:
Til min forholdsvise store bradepande skulle der laves dobbelt opskrift.....
Dej:
75 g margarine
100 g sukker
4 æggeblommer
150 g mel
2 tsk bagepulver
3 spsk mælk
Marengs:
4 æggehvider (ikke kolde)
200 g sukker
1 tsk eddike
Topping:
4 dl fløde
4 dl creme fraiche
Frugt
Dejen kommes i en bradepande foret med bagepapir og glattes ud. Marengsmassen kommes ovenpå, og hele molevitten bages på nederste rille i ovnen ved 165 g i ca 30 min.....
Pisk flødeskummet og vend creme fraichen i. Når kagen er kold kommes skummet ovenpå og der pyntes med frugt efter eget valg....
Velbekomme
Min mormors original opskrift hedder Amerikansk lagkage og ved den skal man skære kagen over i to dele. Den ene del vendes med marengs delen nedaf og på kagebunden smøres der så syltetøj og derefter kommer man flødeskum på.... Den anden del af kagen kommes på som låg, med marengsdelen opaf.....
Både det jeg har gjort og original udgaven smager dejligt :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar