Ideen kommer fra min mor og jeg for et stykke tid siden fik en kage, en ptærte kaldte de den, det var en rigtig tung brownie med chokolade på toppen hvori der var penuts. Det måtte jeg jo kunne bage selv.
Valget på brownie opskrift blev denne, dog kom jeg ikke så mange hasselnødder i, da der jo skulle nødder på toppen.
Meyers brownies, 12 store stk.:
250 g mørk chokolade
133 g smør
5 æg
380 g sukker
65 g mel
¼ tsk bagepulver
¼ tsk havsalt
2 spsk kakao
100 g grofthakkede hasselnødder
- Chokoladen smeltes sammen med smørret. Jeg gjorde det i mikrobølgeovnen
- Æg og sukker piskes sammen, det skal ikke blive luftigt. Rør den smeltede chokolade og smør-blanding i.
- Mel, bagepulver, salt og kakao røres i. Tilsæt hasselnødderne og rør dejen godt sammen.
- Hæld dejen i en lille bradepande der er beklædt med bagepapir.
- Bag brownien ved 170 grader i 40 minutter. Kagen vil være meget tæt i konsistensen og stadig lidt blød i midten.
- Lad brownies afkøle i bradepanden og skær den derefter ud i den ønskede størrelse.
Opskrift på chokolade-ganache:
- 4 dl. Piskefløde
- 400 g. God, mørk chokolade ca. 56 %
Ingen kommentarer:
Send en kommentar