torsdag den 26. september 2013

Brownie ala en ptærte

Jeg prøvebagte i weekenden denne brownie opskrift.
Ideen kommer fra min mor og jeg for et stykke tid siden fik en kage, en ptærte kaldte de den, det var en rigtig tung brownie med chokolade på toppen hvori der var penuts. Det måtte jeg jo kunne bage selv.
Valget på brownie opskrift blev denne, dog kom jeg ikke så mange hasselnødder i, da der jo skulle nødder på toppen.



Meyers brownies, 12 store stk.:

250 g mørk chokolade
133 g smør
5 æg
380 g sukker
65 g mel
¼ tsk bagepulver
¼ tsk havsalt
2 spsk kakao
100 g grofthakkede hasselnødder
  • Chokoladen smeltes sammen med smørret. Jeg gjorde det i mikrobølgeovnen
  • Æg og sukker piskes sammen, det skal ikke blive luftigt. Rør den smeltede chokolade og smør-blanding i.
  • Mel, bagepulver, salt og kakao røres i. Tilsæt hasselnødderne og rør dejen godt sammen.
  • Hæld dejen i en lille bradepande der er beklædt med bagepapir.
  • Bag brownien ved 170 grader i 40 minutter. Kagen vil være meget tæt i konsistensen og stadig lidt blød i midten.
  • Lad brownies afkøle i bradepanden og skær den derefter ud i den ønskede størrelse.
Da kagen var kølet af skulle der chokolade på toppen. egentlig skulle det bare være smeltet mørk chokolade med penuts i, men jeg havde tilfældigvis en smule chokolade ganache i overskud fra en anden kage så det kom på i stedet, og det fungerede ganske udemærket

Opskrift på chokolade-ganache:
  • 4 dl. Piskefløde
  • 400 g. God, mørk chokolade ca. 56 %

Chokolade-ganache

Hak chokoladen fint og kom den op i en stor røreskål.Kom fløden i en gryde, varm den op til 80 grader og tag gryden af varmen.Hæld halvdelen af den varme fløde over den hakkede chokolade.Rør i det med en gummiskraber til det begynder at smelte sammen og der dannes enblank og skinnende emulsion.Tilføj mere og mere af den varme fløde lidt ad gangen, stadig under omrøring.overflade… og den er nu klar. Jeg kom penuts i og hældte det ud over kagen som stadig var i formen, ellers ville det rende ud over det hele :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar