tirsdag den 10. september 2013

Jordbær/asti mousse

Jeg har lige skulle lave kage til et bryllup. Parret var ikke så krævende, bare det var noget med chokolade og ingen nødder så var de glade....
Jeg synes selv at kombinationen hindbær og toblerone er ved at være brugt alt for meget i mit køkken, og et bryllup er jo en stor ting, så det måtte godt være lidt udover det sædvanlige.... Derfor begyndte jeg at søge lidt rundt og faldt over en bryllupskage hvor det var en jordbær asti mousse der var brugt... Det kunne da ikke lyde mere som bryllup i mine øre, så det blev denne jeg valgte....
 
Opskriften kan jeg selvfølgelig ikke huske hvor jeg har fundet henne... Men den er go...og nem :) 
 
Jeg skulle lave en 4 etagers kage så jeg endte med at lave seks portioner af denne opskrift.... Og havde lidt i overskud bagefter....
 
Ingredienser:

1 bæger past. æggehvider
1 bæger past. æggeblommer
150 g. sukker
300 g. frosne jordbær
½ liter fløde
7 blade husblas
1 dl. asti
100 g. hakket mørk toblerone/hvid chokolade alt efter smag og behag :)


Fremgangsmåde:
  1. Læg husblassen i blød i rigeligt med koldt vand.
  2. Jordbærrene puttes i en grydes, og skal op og koge. Jeg lod mine koge ekstra tid da jeg ikke ville risikere der var for meget vand i. 
  3. Mos eller blend jordbærgrøden, så den bliver ensartet. Tag gryden af blusset. 
  4. Hæld Asti i jordbærgrøden og rør rundt.
  5. Tag husblassen op af vandet og vrid det værste vand ud af det. "Dump" det direkte i gryden og rør rundt til det er smeltet. Lad det stå og køle af mens du fortsætter med det andet.
  6. Æg og sukker piskes til æggesnapsen er hvid og luftig. Gerne i 5 min. eller mere.
  7. Fløden piskes til en stiv flødeskum - lige før smør-stadiet.
  8. Chokoladen hakkes fint.
  9. Når jorbærmassen er helt afkølet kommes den i æggesnapsen og det hele blandes godt. Derefter vendes flødeskummen i lidt af gangen til en luftig masse.
  10. Den hakkede chokolade vendes i moussen.
  11. Hæld moussen i en frysepose og bind knude på den og sæt den på køl. Når den skal i kagen, klipper du et hjørne af posen og sprøjter det på bundene. Jeg lader den stå på køl i 20-30 min. og lægger så kagen sammen og lader moussen stivne i kagen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar