Jeg skulle stå for desserten nytårsaften, men tiden var ikke til de store kreationer... Så hvad finder man lige på, som er nemt og som alle kan lide...
Valget faldt på is i nøddekurve... Lækkert og ikke så tidskrævende...
Valget faldt på is i nøddekurve... Lækkert og ikke så tidskrævende...
Nøddekurvene lavede jeg selv og i skal da ikke snydes for opskriften...
Jeg skulle lave til 10 personer så jeg lavede vist 3 portioner... Kurvene er lidt skrøbelige så det er rart at have nogen i overskud, plus kæresten gerne ville ha et par stykker til dagen derpå :-)
Jeg skulle lave til 10 personer så jeg lavede vist 3 portioner... Kurvene er lidt skrøbelige så det er rart at have nogen i overskud, plus kæresten gerne ville ha et par stykker til dagen derpå :-)
Opskrift
50 g smør
75 g sukker
1/2 dl lys sirup
50 g mel
50 g hakkede nødder
50 g smør
75 g sukker
1/2 dl lys sirup
50 g mel
50 g hakkede nødder
Smelt smørret, når dette er smeltet kommes sukker og sirup i. Det skal ikke koge eller noget, så bare middel varme. Når sukkeret er opløst skruede jeg varmen ned på 1 og kom resten i.. Når det hele er rørt sammen til en god grød kan det kommes på en plade med bagepapir. Jeg har bagt 4 af gangen da de flyder voldsomt ud... Hvis du aldrig har prøvet det før kan man evt starte med kun at lave en enkelt så man lige kan prøve krafter med det inden man laver hele grøden....
Jeg fik 8 ud af en portion men nogen gik i stykker undervejs...
En god idé er at lade grøden stå over varmen eller bliver det stift og træls...
Jeg havde ovnen på 170 grader varmluft og de fik 7 min.. Men prøv jeg frem for original opskriften siger 175 grader og 9 min. Det kommer vist lidt an på ovnen...
Jeg fik 8 ud af en portion men nogen gik i stykker undervejs...
En god idé er at lade grøden stå over varmen eller bliver det stift og træls...
Jeg havde ovnen på 170 grader varmluft og de fik 7 min.. Men prøv jeg frem for original opskriften siger 175 grader og 9 min. Det kommer vist lidt an på ovnen...
Når de er bagt gyldne (hold gerne øje med dem, de får nemt for meget) skal de lige ligge lidt hvorefter man kan løfte dem med en paletkniv overpå et glas så de får kurve faconen...
De kan sagtens laves i god tid også opbevares i en lufttæt beholder....
Og de smagte bare mums :-)
SvarSletHej Louisa!
SvarSletDin blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.
Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.
Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.
For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen
Hav en dejlig dag!
Med venlig hilsen
- Elin, Findeopskrifter.dk