lørdag den 12. april 2014

Paleo knækbrød.....

Lige for tiden eksperimentere jeg lidt i køkkenet... Denne gang som overskriften nok afslører er det knækbrød jeg er ved at afprøve....
Jeg er normalt ikke så vild med knækbrød.... Nok fordi jeg aldrig rigtig kan finde noget passende at komme ovenpå, også drysser det sådan når man spiser det..... Men i forbindelse med mit besøg på Råbar fik jeg en lille ide.... Der smagte jeg nemlig noget af deres dehydrerede brød, og det smagte ligesom pizza, det er vist sådan jeg bedst kan forklare smagen.... Og det var jeg faktisk ret vild med.... Man behøvede slet ikke at komme noget ovenpå, så det blev sådan en helt snack agtig ting....
Jeg sad jo selvfølgelig og nærstuderede det lidt mens jeg spiste.....
Tror faktisk slet ikke det var så kompliceret.... Soltørret tomat og urter..... Se det må man da kunne finde ud af at komme i et knækbrød :-)

Jeg fandt en opskrift på nettet som jeg tog lidt udgangspunkt i.....Opskriften findes HER


Opskrift på paleo knækbrød:
2 dl. fint mandelmel
1 dl. græskarkerner
1 dl. hørfrø
2 dl. solsikkekerner
1 dl. sesamfrø
1 tsk. salt
1 tsk tørret ramsløg fra Urtekram (oregano eller rosemarin kan også bruges)
2 dl. vand
0,5 dl. mandelolie (eller en anden god olie)
 
Alle ingredienser blandes sammen i en skål – dejen skal kunne samles – men må gerne være blød i det. Tilsæt evt. lidt ekstra kerner eller vand til dejen har den rette konsistens. Dejen rulles ud på en bageplade mellem to stykker bagepapir – hvis du ikke har en stor ovn, skal dejen nok deles i to. Når dejen er rullet ud skæres forsigtigt nogle riller med en pizzaskærer, hvor knækbrødene skal knækkes. Så er det bare i ovnen en lille times til ved 170 grader. Tjek løbende så de ikke får for meget.

Jeg lavede kun ½ portion, og kom ikke ramsløg i men oregano og basilikum, plus jeg blendede en håndfuld soltørret tomater og kom i også.....

Jeg havde ingen anelse om hvor tyndt det skulle rulles ud så jeg rullede bare..... Også ellers bare ind i ovnen.... Efter opskriften står der 170 grader og ca en time, det duede i hvert fald ikke.... allerede efter et kvarter var det hele nærmest brændt af og måtte kasseres.... :-(

Så jeg lavede en ny omgang.... Denne gang fik det kun omkring 100 grader og så holdt jeg løbende øje.... Jeg tror måske det endte med at få lidt over 1 time i oven men de blev dejlig sprøde....
Desværre havde jeg nok rullet dejen for tyndt ud.... De havde i hvert fald en tendens til at smuldre nemt, så næste gang må jeg rulle så dejen bliver lidt tykkere.... Men smagen fejler intet :-)

Her er dejen inden den kom i ovnen.....
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar