torsdag den 21. november 2013

Julebag

Denne småkage er et must i vores familie... Jeg bager den hvert år.... Så vidt jeg husker var den opskrift jeg klippede ud af en reklame sammen med min mor for mange år siden...
Selvom jeg ikke kan lide marcipan normalt kan jeg godt spise disse.... Så vil lige dele opskriften med jer derude....


Sprøde kager med marcipan og chokolade

 200 g margarine
100 g brun farin
300 g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
1 æg
¼ tsk salt
100 g marcipan
100 g chokolade

 Hak chokoladen og skær marcipanen i små stykker så dette er klar til senere.

Bland den bløde margarine med den brune farin. Når dette er æltet sammen tilsættes mel, salt, bagepulver og vaniljesukker. Tilsæt nu ægget til dejen og ælt det hele godt sammen. Tilsidst tilsættes marcipanen og chokoladen. Arbejd ikke for længe med dejen da chokoladen så vil smelte.

Rul dejen til pølser, jeg plejer at lave mange små pølser, så jeg får små småkager ud af det, men det er optil den enkelte hvad man helst vil. Pølserne sættes i køleskabet ca en time.

Skær nu pølserne i skiver, sådan lidt under 1 cm tykke og kom dem på bagepapir. De kan godt få nogle sjove former når de skæres, så kan man lige runde dem lidt med fingrene inden de skal bages J

De skal bages ved ca 175 grader ved varmluft eller 200 ved alm varme og ca 10-15 min


Go fornøjelse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar