For lang tid siden lavede jeg et indlæg om en helt fantastisk lille æbletærte... Nu kommer opskriften endelig...
Det er en lidt stor opskrift, men den er det hele værd... :)
Piedej:
450 g hvedemel
200 g stuetempereret smør
1 knsp flourmelis
2 dl kold sødmælk
Ælt mel, smør, salt og flourmelis sammen. Kom derefter mælken i lidt efter lidt. Stil dejen koldt i ca en times tid.
En potion mazarinmasse:
150 g marcipan
100 g sukker
65 g stuetempereret smør
2 æg
Ælt marcipan of sukker sammen. Ælt derefter smørret i lidt efter lidt. Tilsæt til sidst æggene lidt efter lidt.
Desuden skal der bruges 5 æbler og 150 g kanel.
Fremgangsmåde :
Piedejen udrulles tyndt og kommes i de udvalgte forme. Jeg brugte silikone muffinsforme.
Æblerne skæres i kvarte og kærnehuset fjernes. Bådene skæres i endnu tyndere både og vendes i kanelen g kommes i formene.
Læg en skefuld mazarinmasse øverst. Pas på med ikke at overfylde formene da marzerinmassen flyder ud.
Bag tærterne ved 175 g i ca 15- 18 min.
Men tærterne bages laves nøddekaramellen.
Hasselnøddekaramel:
125 g hakkede hasselnødder
80 g sukker
50 g smør
1/2 dl fløde
1/2 spsk honning
Sukker, smør, fløde og honning koges op i en lille gryde ca 6-7 min. Gryden tages af varmen og de hakkede nødder kommes i.
En teskefuld lægges ovenpå hver af de varme tærterne, som derefter skal have yderligere 5 min ved 185 g.
De lune æbletærter smager himmelsk med en smule cremefraiche, der er opblandet med lidt vaniliesukker og flourmelis...
Velbekomme :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar