fredag den 20. april 2012

Sachertorte

Gennem hele min barndom er sommerferierne blevet holdt i Alpelandet Østrig. Et af højdepunkterne for min mor og jeg er bestemt deres elskede sachertorte.

Jeg har igennem årene afprøvet mange forskellige opskirfter i jagten på denne kage, men er altid vendt tilbage til en jeg selv lidt har mixet sammen.

Jeg bruger min farmors opskrift på en brunkage, som jeg blander 1-2 spsk Stroh rom i, det afhænger lidt af hvor meget man er til. Opskriften på kagen findes her

Kagen bager jeg i en mellem størrelse springform. (ca 20-22 cm i diameter)

Når kagen er bagt og kølet af flækker jeg den, endten 1 gang eller 2 gangen, anhænger af hvor høj kagen er blevet, og lægger den sammen med abrikos marmelade.

Som glasur bruger jeg en hjemmelavet chokolade blanding.

Chokoladeglasur:
150 g chokolade
120 g sukker
1/4 dl vand
1 tsk smør

Sukker og vand smeltes i en gryde. Dette køler lidt af mens chokoladen smeltes. Når sukkervandet er kølet lidt af blandes det lidt efter lidt  med chokoladen. Tilsidst tilsættes det smeltede smør og kommes udover kagen.
Er glasuren blevet meget tynd så lad det køle lidt inden det hældes udover kagen.

Kagen er allerbedst hvis den har fået lov til at stå i køleskabet natten over så marmeladen har kunne trække ind i kagen... Mmmm

Her er et par billeder fra nettet af kagen. Jeg når simpelthen aldrig at tage billeder af dem jeg selv bager da den bliver spist alt for hurtig....




Ingen kommentarer:

Send en kommentar