mandag den 15. december 2014

15 december

I dag står den på peberkager. Jeg kan huske jeg bagte dem da jeg var mindre, og har også gjort det indenfor de sidste par år.... Jeg elsker nemlig at pynte dem med glasur bagefter :-)
Under opskriften har jeg fundet lidt inspiration til pynten.....

Peberkager med pynt

INGREDIENSER
125 g smør
100 g muscovadosukker eller brun farin
4 spsk. mørk sirup
325 g hvedemel
1 knsp. salt
1 tsk. natron
1 tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødt sort peber
½ tsk. stødt allehånde
Smelt smør, sukker og sirup i en kasserolle under omrøring. Sigt mel, natron, salt, ingefær, peber og allehånde i en skål, og rør den smeltede sukkermasse i. Rør, til dejen er fast og nem at arbejde med.
Rul dejen ud i ca. ½ cm's tykkelse på et melstrøet bord (dejen er nemmest at arbejde med, når den er lun, så brug den med det samme). Stik figurer ud efter ønske, og bag dem på en bageplade med bagepapir i en forvarmet ovn ved 170° i 8-10 minutter, eller til de er gyldne og bagte.
Lad dem køle af på pladen.
ROYAL ICING
Denne opskrift er på hvid glasur, så kommer du f.eks. flydende frugtfarve i, skal du bruge lidt mere flormelis. Men pas på, glasuren ikke bliver for tyk, så kan du nemlig ikke "tegne" i den.
½ dl pasteuriseret æggehvide (1 bæger)
ca. 150 g flormelis
evt. farve



Christmas | Food

Gingerbread Christmas Tree Cookies and a Special 3-Week Meal Plan with New Cookbook Purchases | Skinnytaste


Holiday Cookies Sure to Make Your House First Stop on Santa’s Route! | Boulder Locavore

I made similar cookies only they were dipped oreos. These are sugar cookies with royal icing

How to make a reindeer cookie! | Cookie Connection


Ingen kommentarer:

Send en kommentar