fredag den 5. december 2014

Barselskage

Nogen mener det er gammeldags og helt unødvendigt, har faktisk hørt flere sige, at hvis folk vil komme på besøg må de enten tage noget med selv eller undvære.... Men jeg kan nu godt lide at være bare lidt forberedt på uventede gæster..... Jeg ved dog godt at de fleste nok lige giver en advarsel inden de dukker op hos folk der lige har fået barn, men jeg tror ikke jeg flyver ud i løkkenet og bager til den store guldmedalje en time før gæsterne dukker op....

Jeg tror dog faktisk at jeg har fundet noget der kunne gøre det hele lidt nemmere... Jeg har lavet tærter. De ligger allerede klar i fryseren :-) Så skal jeg kun have lidt creme fraiche på lager....

Jeg søgte lidt rundt på nettet og faldt over denne opskrift, og hold da op hvor er den nem. Også kan man fryse den ned inden bagning, så den kun skal tages op, tø lidt og bages,og vupti friskbagt lækker tærte, på no time.....

Jeg endte med at bruge 5 gange denne opskrift til 4 tærter

Opskrift
  • 4 modne, grønne pærer (Jeg brugte 1 stor pære og 1 stort æble til hver tærte)

Smuldredej

  • 125 g koldt smør
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 50 g grofthakkede mandler (dem undlod jeg)
Her er den originale fremgangsmåde:

Skræl pærerne og halver dem på langs. Fjern stilk og kernehus.

Smuldredej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Bland sukker i.
Læg pærerne i en smurt tærteform, med den buede side opad, og drys med mandlerne. Fordel smuldredejen over pærerne, så pærerne er helt dækkede. 

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Jeg smeltede smørret i mikroen, hvorefter jeg med elpiskeren kørte det sammen med mel og sukker. Det blev en meget blød masse. Jeg smurte et meget tyndt lag dej udover bunden hvorpå jeg kom frugten også fordelte jeg dejen ovenpå.  De ubagte tærter kom jeg i plastikposer også ud i fryseren






Jeg prøvebagte selvfølgelig en, så vi lige kunne smage om det var okay, og tærterne er godkendt :-)
Jeg gav dog kun tærten til over 25 min i ovnen, så hold lidt øje med dem første gang du skal bage...



Original opskriften er fundet HER

Ingen kommentarer:

Send en kommentar