Jeg tror dog faktisk at jeg har fundet noget der kunne gøre det hele lidt nemmere... Jeg har lavet tærter. De ligger allerede klar i fryseren :-) Så skal jeg kun have lidt creme fraiche på lager....
Jeg søgte lidt rundt på nettet og faldt over denne opskrift, og hold da op hvor er den nem. Også kan man fryse den ned inden bagning, så den kun skal tages op, tø lidt og bages,og vupti friskbagt lækker tærte, på no time.....
Jeg endte med at bruge 5 gange denne opskrift til 4 tærter
Opskrift
- 4 modne, grønne pærer (Jeg brugte 1 stor pære og 1 stort æble til hver tærte)
Smuldredej
- 125 g koldt smør
- 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
- 85 g sukker (ca. 1 dl)
- 50 g grofthakkede mandler (dem undlod jeg)
Her er den originale fremgangsmåde:
Skræl pærerne og halver dem på langs. Fjern stilk og kernehus.
Smuldredej
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Bland sukker i.
Læg pærerne i en smurt tærteform, med den buede side opad, og drys med mandlerne. Fordel smuldredejen over pærerne, så pærerne er helt dækkede.
Bagetid
Ca. 35 min. ved 200°.
Jeg smeltede smørret i mikroen, hvorefter jeg med elpiskeren kørte det sammen med mel og sukker. Det blev en meget blød masse. Jeg smurte et meget tyndt lag dej udover bunden hvorpå jeg kom frugten også fordelte jeg dejen ovenpå. De ubagte tærter kom jeg i plastikposer også ud i fryseren
Jeg prøvebagte selvfølgelig en, så vi lige kunne smage om det var okay, og tærterne er godkendt :-)
Jeg gav dog kun tærten til over 25 min i ovnen, så hold lidt øje med dem første gang du skal bage...
Original opskriften er fundet HER
Ingen kommentarer:
Send en kommentar