lørdag den 6. december 2014

6 december

Skal du have gæster her i julen, og vil du gerne byde dem på et lækker glas julegløgg så har jeg lige opskriften.... Og det nemmeste er at det er noget du kan lave i forvejen.... Det er nemlig en gløgg ekstrakt, som kan holde sig i ca 3 uger på køl bagefter....
Opskriften skrev jeg allerede i et indlæg sidste år, så jeg er lige så fræk at reposte den igen....

Som ekstra bonus så kommer hele huset til at dufte af jul  under produktionen.... :-) 

Repost:

Hjemmelavet julegløgg


Igen i år havde jeg sagt ja til at huse årets julefrokost... Tidligere på måneden var jeg så heldig at opleve  hvordan tyskerne går all in når de skal fejre julemåneden, hver eneste dag gennem hele december måned har de markeder og pynt og hygge over det hele, ja man kan faktisk ikke gå to skridt uden at støde ind i den ene bod efter den anden der tilbyder alt lige fra pynt gaver til godbidder, og selvfølgelig gløgg i lange baner....
Derfor havde jeg besluttet mig for at lave en hjemmebrygget gløgg, som skulle nydes efter vores traditionelle gåtur den 25 dec... 
Rundt på nettet det gik for at finde en opskrift der kunne leve op til forventningerne.... Jeg endte lidt med at sammensætte fra flere forskellige ideer, som mundede ud i en gløgg ekstrakt, dvs en blanding af de dejligste julekrydderier, som så kan opbevares også bare skal tilsættes varm rødvin når tiden er inde til lidt varm julehygge....

Dette er hvad jeg kom i for at lave ekstrakten...man kan selvfølgelig tilpasse den efter hvad man selv mest er til...

Jeg brugte 
200 g rørsukker
100 g honning 
5 kanelstænger
2 vaniliestænger
4 stjerneanis
7 nelliker
ca 100 g skrællet frisk ingefær skåret i skiver 
2 hele appelsiner, skræl dem og pres saften ud
1 citron også skrællet og presset
Muskatnød 
Kardemomme 
1,5 l vand



Det hel kommes i en gryde og her skal det så bare stå og simre en times tid....
Derefter skal det hele på køl i et døgnstid, hvorefter det sies og kommes på flaske....

Det skulle efter sigende kunne holde sig 3 uger :)

Som lidt ekstra julepift havde jeg et par dage i forvejen lagt rosiner i blød i Strohrom.... En "dårlig" vane fra Østrig :)

Så var der ikke andet end at varme rødvin, smage til med ekstrakt og tilsætte rosiner på selve dagen.... Og det skal lige siges det bragte lykke, det smager altså noget bedre end det færdig købe stads, man skal dog passe på med ikke at spise alt for mange af rosinerne, de er jo 80 procents rosiner ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar