onsdag den 3. december 2014

3 december

Dagens opskrift lyder på honninghjerter. Opskriften siger dog dejen gerne skal ligge en måned i køleskabet, men mon en dag fra eller til betyder det helt store. Hvis man nu skynder sig at lave dejen så burde man vel godt kunne bage dem når ferien sætter ind, så de er klar til juledagene :-)
Opskriften postede jeg allerede sidste år så i får den lige igen :-)


Repost

Honninghjerter

Hvert år til jul bor jeg nærmest i køkkenet, jeg elsker at julebage og der er heldigvis nok der gerne vil spise mit hjemmebag. Dog er der en ting jeg aldrig rigtig har bagt, nemlig honninghjerter... De få gange jeg har forsøgt er det mislykket, men nu har jeg fundet en opskrift jeg vil afprøve..
Opskriften kræver godt nok man starter noget før man egentlig vil lave dem, noget af dejen skal nemlig ligge på køl i ca en måned...
Så skal jeg nå det inden jul må jeg hellere komme igang...

Forberedelserne lavede jeg igår aftes....

Ca. 1 måned før honningkagerne skal bages laves denne fordej:

½ kg mel
½ kg flydende honning

Mel og honning æltes sammen og puttes i en pose, som gemmes i køleskabet i ca. 1 måned - eller hvornår man nu kommer i tanke om at lave den - den skal bare ligge og hvile et stykke tid og helst mindst 14 dage.


Da flydende honning er meget dyrt, ville jeg afprøve med almindelig honning, men det lykkedes ikke. Dejen ville ikke samle sig. Om man kan varme det så meget op at det kan lykkes har jeg dog ikke afprøvet, men tror det skal prøves engang. Men denne portion blev lavet med flydende honning.

Her er det æltet sammen og skal nu i pose...




Så er det klar til en måned i køleskabet.... Med dato på




Her er resten af opskriften

10 g hjortetakssalt
10 g potaske
2 spsk kanel
en lille ½ spsk ingefær
en lille ½ spsk stødte nelikker
4 æggeblommer
1 æg

200 g mørke chokoladeknapper, som smeltes over vandbad.

Dejen skal nu blandes med krydderier og resten af ingredienserne.

Potaske opløses i vand og hjortetakssalten arbejdes op i 1 æg.

Dejen kan godt være lidt hård af at ligge i køleskab, den kan med fordel gøres lidt blød i microbølgeovnen inden den skal røres sammen med resten af krydderierne.

Potasken og hjortetakssalten tilsættes og krydderierne tilsættes . Æggeblommerne røres i en ad gangen.

Når dejen er rørt færdig hviler den lige ½ times tid i køleskabet.

Dejen rulles ud til en tykkelse på ca. 4 mm og stikkes ud i figurer.

Kagerne bages ved 180 grader i ca. 10 min.

Når de er afkølede overtækkes de med mørk chokolade.

Opskriften har jeg fundet HER

Ingen kommentarer:

Send en kommentar