fredag den 5. december 2014

5 december

I dag er skal opskriften ikke være en "bageopskrift", ovnen skal godt nok bruges, men ikke til at bage småkager med i hvert fald :-)
Dagens opskrift er nemlig flødeboller. Jeg vil godt indrømme jeg tog tilløb i mange år før jeg begav mig ud i at lave det selv, og jeg synes nok stadig at købe versionerne er noget nemmere, for det er lidt noget griseri med chokolade.... Jeg laver generelt ikke så meget i køkkenet der involvere overtræks chokolade. Jeg tror ikke helt mit temperament er til det med chokolade, jeg har al for tit stået med en gang konfekt hvor chokolden er mislykket....Så ja....ikke alt i mit køkken lykkes :-)

Opskriften på flødebollerne er fra odense marcipan, og de smager dejlig.....

Ingredienser:

500 g marcipan
300 g sukker
1 dl vand
150 g past. æggehvider
200 g frosne hindbær
250 g mørk chokolade
Frysetørret hindbær til pynt

Marcipanen formes til en rulle, og skæres i 30 skiver. Læg skiverne på bagepapir og bag dem ved 180 grader i 5-8 min.
Kog de frosne hindbær op så lidt af væsken forsvinder, og lad den stå og køle af.
Kog sukker og vand op i 2 min. Pisk æggehvider let og tilsæt sukkermassen langsom. Pisk stift med en håndmikser ved middel hastighed i 15 min. (Det er vigtigt at massen bliver meget stift pisket)
Vend hindbærmassen i den stiftpiskede guf. Kom den færdige guf i en sprøjtepose og sprøjt den ud på bundene i små toppe.
Bag flødebollerne i 5 min ved 180 grader, så de får en fast overflade. Efter afkøling pensles flødebollerne med smeltet chokolade, drys med frysetørret hindbær.




Opskriften er fundet HER

Ingen kommentarer:

Send en kommentar