Opskrift (ca 8 stk)
50 g smør
75 g sukker
1/2 dl lys sirup
50 g mel
50 g hakkede nødder
Smelt smørret, når dette er smeltet kommes sukker og sirup i. Det skal ikke koge eller noget, så bare middel varme. Når sukkeret er opløst skruede jeg varmen ned på 1 og kom resten i.. Når det hele er rørt sammen til en god grød kan det kommes på en plade med bagepapir. Jeg har bagt 4 af gangen da de flyder voldsomt ud... Hvis du aldrig har prøvet det før kan man evt starte med kun at lave en enkelt så man lige kan prøve krafter med det inden man laver hele grøden....
Jeg fik 8 ud af en portion men nogen gik i stykker undervejs...
En god idé er at lade grøden stå over varmen eller bliver det stift og træls...
Jeg havde ovnen på 170 grader varmluft og de fik 7 min.. Men prøv jeg frem for original opskriften siger 175 grader og 9 min. Det kommer vist lidt an på ovnen...
Jeg fik 8 ud af en portion men nogen gik i stykker undervejs...
En god idé er at lade grøden stå over varmen eller bliver det stift og træls...
Jeg havde ovnen på 170 grader varmluft og de fik 7 min.. Men prøv jeg frem for original opskriften siger 175 grader og 9 min. Det kommer vist lidt an på ovnen...
Når de er bagt gyldne (hold gerne øje med dem, de får nemt for meget) skal de lige ligge lidt hvorefter man kan løfte dem med en paletkniv overpå et glas så de får kurve faconen...
De kan sagtens laves i god tid også opbevares i en lufttæt beholder....
Ingen kommentarer:
Send en kommentar