Den står nemlig på juletrøfler med hindbær....
Ingredienser:
Dej
65 g smør
1 æg
100 g sukker
50 g mel
3 spsk kakao
1 tsk stødt nelliker
1 tsk allehånde
1 tsk kanel
½ tsk bagepulver
40 g mørk chokolade
1 lille bageform, 10x15 cm
Kagekugler:
40 g smør
3 spsk appelsinmarmelade
Pynt:
100 g mørk chokolade
50 g mandler
3 spsk frysetørret hindbær
1. Tænd ovnen på 170°. Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Pisk æg og sukker sammen med en elpisker til en lys og luftig masse. Rør det smeltede smør i. Sigt mel, kakao, nelliker, allehånde, kanel og bagepulver sammen, og vend det i æggemassen. Smelt chokoladen over vandbad, og vend den i dejen. Beklæd en bageform med bagepapir. Fordel dejen i bageformen, og bag den i ovnen i 20 minutter. Kagen skal ikke være helt gennembagt. Lad kagen køle lidt af i formen.
2. Kagekugler: Smuldr den afkølede kage i en skål, og rør smør og appelsinmarmelade i. Tril dejen til små kugler, og stil på køl.
3. Chokoladeovertræk: Smelt chokoladen over vandbad. Læg mandlerne i en skål, hæld kogende vand over, og smut dem. Blend mandlerne fint i en minihakker, og bland de hakkede mandler med hindbærstøv. Dyp kagekuglerne i den smeltede chokolade, og vend dem i mandel-hindbær-drys.
Da jeg lavede dem første gang havde jeg kun abrikosmarmelade, og det blev de bestemt ikke ringere af :-)
I stedet for mandler farvede jeg noget sukker lyserødt og blandede med hindbærstøv....De smagte super godt..... Tror jeg vil prøve at lave dem i konfektforme næste gang, det ville gøre det en smule nemmere :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar